"Poseta Putina Sloveniji prilika za dijalog NATO-Rusija"

Poseta ruskog predsednika Vladimira Putina Sloveniji prilika je za uspostavljanje dijaloga, kazao je ambasador Slovenije pri NATO Jelko Kacin.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2016.

09:28

Foto: Gettyimages

Kacin je rekao da mu je čudno što neki u Sloveniji tu posetu osporavaju, dodajući da to ne čini niko u inostranstvu kada mu se objasni cilj Putinove posete 30. jula koja je neslužbenog karaktera, prenosi Hina.

Dolazak ruskog predsednika u Sloveniju prilika je za dijalog Rusije i NATO tri nedelje nakon samita u Varšavi i možda je primerenije da to pokuša manja članica saveza nego neka velika, rekao je Kacin za Slovenački radio.

On je učestvovao u emisiji u kojoj je više analitičara procenjivalo odnose NATO i Ruske Federacije i teze o novom "hladnom ratu" zbog postavljanja raketnog štita u istočnoj Evropi.

NATO savez ne želi niti obnavlja ni hladni ni specijalni rat, niti deluje u pravcu jačanju konflikta, nego ka njihovom smirivanju, kazao je Kacin.

Više učesnika, specijalista za diplomatiju i bezbednost, u tematskoj je emisiji ocenilo da će se odnosi Rusije i NATO saveza početi da se sređuju tek posle američkih predsedničkih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: