Crna Gora potpisala sporazum o pristupanju NATO-u

Dvadeset osam članica Alijanse potpisalo je u Briselu Protokol o pristupanju Crne Gore u NATO.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2016.

15:23

Crna Gora potpisala sporazum o pristupanju NATO-u
Foto: Tanjug

Uoči potpisivanja premijer Milo Đukanović poručio je da današnji dan ima posebnu simboliku za Crnu Goru, jer korespondira s proslavom decenije nezavisnosti te države.

"Čast mi je što imam priliku da vam se obratim u ovom važnom trenutku za moju zemlju. Jednako važnom kao 2. decembra, kada ste poslali pozivnicu. Potpisivanjem na nivou ministara spoljnih poslova odali ste veliko priznanje našim naporima na putu do punopravnog članstva", rekao je Đukanović.

Đukanović je rekao da je potpisivanje Protokola potvrda da je Crna Gora 21. maja 2006. zakoračila pravim putem.

"Za deset godina došli smo na korak do članstvo u NATO i na poodmaklom smo putu ka EU. Znači da smo izabrali dobar put", rekao je Đukanović i zaključio je: "Potpisivanjem Protokola naš posao se ne završava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: