Bramerc: Obaranje presude Šešelju – prvi zadatak Haga

Rušenje prvostepene presude kojom je Vojislav Šešelj oslobođen optužbi za ratni zločin prvorazredni je zadatak Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 16.05.2016.

10:14

Bramerc: Obaranje presude Šešelju – prvi zadatak Haga
Tanjug

To je izjavio glavni haški tužilac Serž Bramerc, preneo je sarajevski Dnevni avaz.

Bramerc, koji je prošle sedmice boravio u Sarajevu, za Avaz je rekao da će se tužilaštvo tog suda "snažno zalagati" da se oslobađajuća presuda Šešelju ukine.

"Želim biti potpuno jasan: nismo zadovoljni i znamo da pred sobom imamo važan posao", kazao je Bramerc.

Potvrdio je i da su u haškom tužilaštvu svesni, a mnogi i razočarani presudom Radovanu Karadžiću jer ona, iako osuđujuća, nije potvrdila počinjenje genocida osim, kako je rekao, u Srebrenici.

"Važno je ne izgubiti iz vida činjenicu da su sudije utvrdile da je Karadžić odgovoran za ogromni broj zločina uključujući genocid, progon, istrebljenje, ubistva i deportacije. Rekao bih da je to poruka prvostupanjske presude", kazao je Bramerc.

Bramerc je izjavio i da očekuje da će prvostepena presuda Ratku Mladiću biti izrečena krajem 2017.

Naveo je da su tužioci u tom slučaju predočili obimne dokaze za koje smatra da dokazuju Mladićevu krivicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: