Linta ogorčen zbog slučaja "Tuzlanska kolona"

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izrazio je ogorčenje zbog nekažnjavanja naredbodavaca i počinilaca zločina u slučaju “Tuzlanska kolona”.

Izvor: B92

Nedelja, 15.05.2016.

21:26

Linta ogorčen zbog slučaja
Foto: Youtube screenshot

Pripadnici bošnjačkog MUP BiH i Zelenih beretki su 15. maja 1992 . godine napale kolonu vozila JNA koja je mirno napuštala Tuzlu prema Bijeljini i dalje u pravcu Srbije, čime su prekršile odredbe međunarodnog ratnog prava, Ženevske konvencije kao i prethodni dogovor SR Jugoslavije i muslimanskih vlasti u Sarajevu o mirnom povlačenju JNA.

Linta je u saopštenju pozvao srpsko Tužilaštvo za ratne zločine da nastavi intenzivnu istragu protiv većeg broja osumnjičenih lica za slučaj “Tuzlanska kolona” na čelu sa tadašnjim gradonačelnikom Tuzle Selimom Bešlagićem, tadašnjim komandantom opštinskog štaba Enverom Delibegovićem i tadašnjim načelnikom Centra javne bezbednosti Tuzla Mehmedom Bajrićem.

"Bez kažnjavanja odgovornih iz reda bošnjačkog naroda za brojne ratne zločine nad Srbima nije moguće uspostaviti odnose međusobnog poštovanja između srpskog i bošnjačkog naroda, a kamoli govoriti o pomirenju", istakao je Linta u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: