"Savamala": Zahtev za proveru unutrašnje kontrole policije

Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od unutrašnje kontrole policije da izvrši provere u vezi sa događajima u Hercegovačkoj ulici.

Izvor: B92

Subota, 14.05.2016.

09:32

Tanjug

Navedeno je da treba izvršiti proveru i učešća policijskih službenika u njima, saopšteno je iz Tužilaštva.

Precizira se da je zahtev dostavljen Službi unutršnje kontrole policije i da tužilaštvo očekuje da će provere biti obavljene u najkraćem roku.

Tužilaštvo je pre desetak dana naložilo policiji da istraži događaje u Sava maloj u kojima su rušeni objekti, a događaj je izazvao pažnju javnosti, jer su to činile osobe sa fantomkama.

Tužilaštvo navodi da su nadležne policijske službe odmah postupile po nalogu tužilaštva i otpočele rad u okviru svojih zakonskih ovlašćenja na utvrđivanju svih relevantnih činjenica i okolnosti vezanih za događaje u Hercegovačkoj ulici.

“Očekujemo da će i dodatne provere biti izvršene u najkraćem roku o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena“, navodi se u saopštenju Višeg javnog tutužilaštva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: