" Oko 120 osoba iz Srbije sprečeno da ode u Banjaluku"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je oko 120 osoba sa teritorije Srbije sprečeno da ode u Banjaluku.

Izvor: B92

Petak, 13.05.2016.

20:12

Default images
Beta

U Banjaluci su za subotu, 14. maja najavljeni miting i kontra miting opozicije i vlasti.

"Na merama (nadzora) smo uhvatili i pripadnike više različitih naroda kako pokušavaju da dođu sutra u Banjaluku i ucestvuju u izazivanju nekih ekscesa, (i) naravno delimo to sa Republikom Srpskom kako bismo predupredili i učestvovali u sprečavanju bilo kakvog nasilja", rekao je Stefanović.

On je za Radio televiziju Srbije naveo i da je MUP Srbije u stalnoj komunikaciji s kolegama iz Republike Srpske i da deli sve informacije koje mogu da dovedu do sprečavanja nasilja.

Stefanović je dodao i da je i premijer Srbije Aleksandra Vučić, koji je koordinator službi bezbednosti, popodne obavio razgovore na tu temu.

U Banjaluci su za sutra zakazani protest opozicije "Oslobodimo Srpsku" i kontramiting vlasti "Srcem za Srpsku. Stop izdaji".

"Do sada smo sprečili oko 120 lica da sa teritorije Srbij odu u Banjaluku... lica koja su nameravala da odu i da se priključe nekom od ovih skupova", precizirao je on.

Stefanović je naveo i da su se u javnosti pojavile "i određene informacije o finansijskim sredstvima koja su stigla spolja kao podrška određenim stranama i određenim pojadincima a namenjena su za organizaciju protesta i odlaska na te proteste".đ

"Primenjujemo i na desetine mera ali ne možemo sa sigurnošću da kažemo da će svaka od tih mera dati rezultate zato što se radi upravo o situaciji koja eskalira s vremena na vreme", rekao je on.

Stefanović je rekao i da se "svako lice koja se nalazi na teritoriji Srbija a da namerava da nešto uradi nalazi pod opservacijom naših službi bezbednosti da mi nećemo dozvoliti takve događaje jer zaista samo molimo za mir i to je ono što nas intersuje".đ

Vučić je pre dva dana izjavio da postoje obaveštajni podaci o mogućim nemirima na skupovima koje su vlast i opozicija u Republici Srpskoj najavili za subotu, 14. maja, u Banjaluci i pozvao ključne političke aktere u RS da svoje razlike rešavaju mirnim putem.

On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije ocenio da bi u slučaju bilo kakvih nemira u Banjaluci bio doveden u pitanje opstanak Republike Srpske, ali i da bi se Srbija u tom slučaju našla u "izuzetno teškoj situaciji".

Vučić je dodao da je neophodno po svaku cenu izbeći prolivanje "srpske i bilo čije krvi" uoči predstojećih skupova u Banjaluci.đ

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: