Dodik: Garantujem, neće biti incidenata u subotu

Predsednik SNSD Milorad Dodik izjavio je da garantuje da na mitingu "Srcem za Srpsku! Stop izdaji" neće doći do bilo kakvih incidenata.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.05.2016.

08:22

Default images
Foto: Tanjug

Dodik je rekao da organizatori mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji" neće dozvoliti da dođe do bilo kakvih incidenata, jer je osnovna namera mitinga da izrazi privrženost ideji jake Republike Srpske i manifestuje njen demokratski kapacitet i zrelost, prenosi portal Klix.ba.

"Na ovaj miting će doći svi oni kojima je stalo do RS i koji žele njen razvoj i jačanje njene autonomije. Na takvom događaju nema mesta za bilo kakve incidente i ja lično garantujem da do njih neće doći", rekao je Dodik.

U saopštenju SNSD-a se navodi da je Dodik u Istočnom Sarajevu održao sastanak s predsednicima gradskih i opštinskih odbora SNSD-a iz izbornih jedinica sedam, osam i devet i s njima razgovarao o organizaciji mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji".

Zajednički je konstatovano da je organizacija SNSD-a snažna i potpuno sposobna da, zajedno s koalicionim partnerima, organizuje jedan veličanstven i miran miting podrške RS i njenim institucijama.

"Pozivam sve građane RS da nam se u subotu pridruže u Banjaluci i da na jedan veličanstven način celom svetu pošaljemo poruku da je svima nama RS najveća i najznačajnija svetinja", rekao je Dodik, prenosi Klix.ba.

U Banjaluci će u subotu, 14. maja, pored mitinga "Srcem za Srpsku! Stop izdaji", biti održan i protest opozicionih stranaka.

Premijer Aleksandar Vučić je rekao u sredu da obaveštajne službe imaju informacije da je moguće da dođe do nemira tokom najavljenih protesta u Republici Srpskoj.

Opozicioni Savez za promene je za 14. maj zakazao proteste građana zbog lošeg ekonomskog i socijalnog stanja u RS, a potom je SNSD saopštio da će istoga dana organizovati miting svojih pristalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: