"To što je glavna vest rušenje u Savamali je spin"

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da je "spin" to što je glavna vest u Srbiji rušenje tri nelegalna objekta u Savamali.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 12.05.2016.

09:09

Default images
Foto: Beta

Kako kaže, rušenje na takav način ne sme da se dešava, ali ne treba da bude glavna vest u Srbiji.

"Policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja i mi ćemo ga rešiti", kazao je Stefanović za RTS.

"Ova koalicija protiv EU nema šta drugo da ponude građanima. Oni ne mogu da dovedu nekog investitora. Neće biti glavna vest nešto dobro, novo povećanje plata i penzija naredne godine, povećanje BDP-a", dodao je on.

Upitan šta će se preduzeti povodom izveštaja ombudsmana Saše Jankovića koji je izvršio kontrolu postupanja policije i zaključio da policija nije adekvatno reagovala te noći kada su srušeni objekti, Stefanović je rekao da će sve biti ispitano.

"Kao što smo pokazali da nije bilo prisluškivanja ombudsmana, i ovo ćemo istražiti. Istraga će pokazati sve", rekao je Stefanović.

On je podsetio da objekti u Savamali nisu bili stambeni objekti, već "objekti za sticanje bogatstva", “građevine dobijene spregom politike i tajkuna”, kao i da je deset puta odbijena legalizacija tih objekata.

Jedan od vlasnika, navodi Stefanović, bio je član gradskog veća tokom mandata bivše vlasti, dok se jedan od vlasnika učlanio i u SNS, izvesni Marković.

Upitan dokle se stiglo u istrazi ubistva pevačice Jelene Krsmanović, on je rekao da ne bi govorio dalje o istrazi, jer se u javnosti pojavilo previše informacija koja uglavnom nisu tačne.

"Ljudi iz odeljenja za ubistva rade 24 sata i verujem da će doći do rešenja", zaključio je Stefanović.

Osim toga, Stefanović je izjavio da MUP neće dozvoliti da ekstremističke grupe ili osobe iz kriminalne sredine odu iz Srbije na mitinge u Banjaluci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

158 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: