"Nećemo dozvoliti ekstremistima da odu na mitinge u RS"

MUP neće dozvoliti da ekstremističke grupe ili osobe iz kriminalne sredine odu iz Srbije na mitinge u Banjaluci, kaže Nebojša Stefanović.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.05.2016.

08:35

Foto: Tanjug

"Naša policija neće dozvoliti takvu vrstu ekstremizma. Što se nas tiče, takav scenario nije moguć, kada je reč o državljanima Republike Srbije. Ono što je važno je da Republika Srpska spreči takav scenario od strane nekih ekstremističkih grupa tamo", rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije.

On je naveo da postoje neki koji ne žele i nije im u interesu stabilnost i razvoj Srbije i Republike Srpske.

Ministar unutrašnjih poslova smatra da je jučerašnjim upozorenjem i porukom premijer Srbije Aleksandar Vučić stekao i neke neprijatelje, "neke koji imaju drugačije interese", a kako je ocenio "jasno je da postoji umešan i strani faktor u sve to".

Premijer Vučić izjavio je u sredu u Beogradu da postoje obaveštajni podaci o mogućim nemirima na skupovima koje su vlast i opozicija u Republici Srpskoj (RS) najavili za subotu, 14. maja, u Banjaluci i pozvao ključne političke aktere u RS da svoje razlike rešavaju mirnim putem.

"Oni koji ne žele stabilnost Srbije i Republike Srpska takvu poruku neće zaboraviti", naveo je Stefanović.

Opozicioni Savez za promene je za 14. maj zakazao proteste građana zbog lošeg ekonomskog i socijalnog stanja u RS, a potom je SNSD saopštio da će istoga dana organizovati miting svojih pristalica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: