CEAS osudio Vučićevo poređenje Savamale i Miloševića

Centar za evroatlantske studije iz Beograda (CEAS) negodovao je zbog toga što je Aleksandar Vučić dešavanja u Savamali uporedio s hapšenjem Miloševića.

Izvor: B92

Sreda, 11.05.2016.

15:00

CEAS osudio Vučićevo poređenje Savamale i Miloševića
Foto: Tanjug

"Podsećamo da je zbog te odgovorne odluke, da se u smenu totalitarnog režima krene nenasilnim putem, životom platio premijer Zoran Đinđić", piše u saopštenju CEAS.

Ta organizacija traži da reaguje i međunarodna zajednica, od koje očekuje pomoć da se premijer "istera na čistac oko toga šta podrazumeva pod legitimnim pobunama javnosti, a šta pod 'ukrajinskim scenarijem'".

CEAS smatra da je u Srbiji na delu "šizofrena situacija, koju politički zapad dopušta".

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da su oni koji danas pričaju o fantomkama svojevremeno organizovali ljude s fantomkama da hapse predsednika države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: