Ombudsman o Savamali: Građani govorili istinu o policiji

Zaštitnik građana Saša Janković je završio kontrolu i analizu snimaka policijskih operatera iz noći kad je rušen deo Hercegovačke ulice u Savamali, prenosi N1.

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.05.2016.

17:28

Ombudsman o Savamali: Građani govorili istinu o policiji

Ombudsman je utvrdio da su građani govorili istinu.

Janković kaže da su građani u više navrata zvali policiju koja je odbijala da izađe na mesto rušenja i upućivala ih na Komunalnu policiju.

Zaštitnik građana kaže da oni s kojima je u Ministarstvu unutrašnjih poslova razgovarao "nisu hteli ili nisu smeli da otkriju ko je policiji naredio da se tako ponaša".

"Građanima koji su pozivali policiju putem broja 192 je, nakon internih konsultacija, rečeno da po naređenju vrha policije treba da se obrate Komunalnoj policiji i Sekretarijatu za inspekcijske poslove uprave Grada Beograda", piše u izveštaju Jankovića.

Kompletan izveštaj zaštitnika građana možete pronaći na ovom LINKU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: