Hilari: Tramp hoće da deportuje; Tramp: Volim Latinose

Kandidatkinja za predsedničku nominaciju Demokratske partije Hilari Klinton kaže da Donald Tramp želi da stvori "deportacijske snage da okupi milione ljudi".

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

09:23

Hilari: Tramp hoće da deportuje; Tramp: Volim Latinose
foto: Beta/AP

Sa druge strane, kandidat Republikanske partije je poželeo Latino-Amerikancima srećan praznik fotografijom s meksičkim specijalitetom.

Podsetivši na stavove Trampa o imigracionoj politici, uključujući njegovo obećanje da će izgraditi zid duž granice s Meksikom, Klintonova je poručila biračima da "najbolji način da to spreče jeste da osiguraju da se on nikad ne približi Beloj kući".

Klintonova je rekla da će se založiti za sveobuhvatnu reviziju imigracionih zakona i da će okončati "racije i privođenje" imigranata.

Klintonova je govorila na događaju kojim je proslavljen praznik "Sinko de majo" (5. maj), kada američki Meksikanci obeležavaju pobedu nad francuskom vojskom u bici kod Puebla 1862. godine.

Proslavljajući meksički praznik, Tramp je na tviteru i Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj jede meksički specijalitet "taco bowl" (tako činija), uz koju je poželeo srećan praznik i napisao "Volim Latino-Amerikance!".

Tramp ima slabu podršku među Latino-Amerikancima. Na početku izborne kampanje Tramp je obećao da će izgraditi zid na granici kako bi sprečio "ubice i silovatelje" da dođu iz Meksika u SAD.

Verovatni kandidat republikanaca za predsednika SAD je na mitingu u četvrtak kritikovao Klintonovu zbog njenih ranijih komentara o industriji uglja, podrške trgovinskim sporazumima i humanitarne fondacije njene porodice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: