U Moskvi 18.000 bezbednjaka, "ni ptica ne može da preleti"

Dan pobede nad fašizmom, 9. maja, biće održan uz izuzetno jake mere bezbednosti u Moskvi i drugim gradovima nakon što su sprečeni planirani napadi za Dan pobede

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

00:45

U Moskvi 18.000 bezbednjaka,
Foto: Tanjug

Ruske službe ništa ne prepuštaju slučaju - u ruskoj prestonici i drugim gradovima ove zemlje već su preduzete veoma opsežne mere bezbednosti i gotovo da ni ptica ne može da preleti.

U periodu od 1. do 10. maja samo u glavnom gradu Rusije je angažovano oko 18.000 bezbednjaka - policajaca, kinologa, pripadnika specijalnih jedinica - OMON, Nacionalne garde i privatnih firmi koje se bave obezbeđenjem objekata i događaja, prenosi Sputnjik.

Federalna služba bezbednosti (FSB) obelodanila je da su teroristi iz Srednje Azije nameravali da otvore vatru na prolaznike tokom masovne šetnje, po nalogu lidera međunarodnih terorističkih organizacija aktivnih na teritoriji Sirije i Turske. Pretpostavlja se da je meta terorista bio „Besmrtni puk“, jedna od najmasovnijih akcija Dana pobede, u kojoj će učestvovati, kako se procenjuje, oko pola miliona ljudi.

Kod uhapšenih terorista je pronađena velika količina oružja i eksplozivnih naprava, a prema nezvaničnim podacima, oružje je stiglo iz Ukrajine.

Prema rečima moskovske policije, ruski bezbednjaci sada rade punom parom i čine sve da deluju preventivno i da spreče eventualne terorističke napade uoči predstojećeg praznika posvećenog 71. godišnjici pobede nad fašizmom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: