NUNS i NDNV: Primereno kazniti napadača

NUNS i NDNV pozdravili su brzu reakciju policije koja je uhapsila napadača na urednika vršačkog portala E-Vršac Aleksandra Čupića.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

11:20

Default images

Udruženja su zatražila i primerenu kaznu za njega.

"NUNS i NDNV podsećaju da se po Krivičnog zakoniku napad na novinare smatra napadom na službeno lice i da su predviđene posebne sankcije za ugrožavanje njihove bezbednosti", navodi se u saopštenju.

Ta dva novinarska udruženja ukazala su da je u Srbiji bezbednost novinara već dugo ozbiljno ugrožena, a da je jedna od izuzetno važnih obaveza Srbije u pregovaračkom procesu sa EU podizanje nivoa bezbednosti osoba koje obavljaju poslove od javnog značaja u oblasti informisanja i oštro sankcionisanje napada na njih.

Pančevačka policija uhapsila je Milana T. (29) pod optužbom da je vozilom namerno udario glavnog urednika portala E-Vršac Aleksandra Čupića. On je uz krivičnu prijavu kojom se tereti za izazivanje opšte opasnosti i nanošenja telesnih povreda priveden nadležnom tužilaštvu.

Čupić je ranije rekao da se napad desio dok je bio na terenu sa kolegama iz Televizije Kovačica u selu Parta, u blizini Vršca, i naveo da je kamionetom pokušao da ga zgazi Milan Tikić, sin lokalnog biznismena Dragana Tikića.

On je ocenio da je reč o pokušaju ubistva i to povezao sa činjenicom da u poslednjih mesec i po dana intenzivno piše istraživačke tekstove o vezama Dragana Tikića sa političarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: