Nikolić pozvao kineskog predsednika da dođe u Srbiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je zvanični poziv predsedniku NR Kine Si Đinpingu da poseti Srbiju i predložiti datum posete.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2016.

11:28

Nikolić pozvao kineskog predsednika da dođe u Srbiju
Tanjug

Kako je naveo, to bi bio dobar podsticaj za unaprednje već dobre saradnje dveju zemalja.

Kako je saopštila Pres služba predsednika, Nikolić je poziv svom kineskom kolegi da poseti Srbiju, uručio ambasadoru NR Kine u Beogradu Li Mančangu.

U razgovoru sa ambasadorom Li Mančangom, predsednik Nikolić je istakao da je za Srbiju saradnja sa Narodnom Republikom Kinom od strateškog značaja, pre svega zbog tradicionalnog prijateljstva i razumevanja između naših naroda, a zatim i zbog brojnih zajedničkih privrednih projekata.

U tom smislu, predsednik Nikolić je predložio da Srbija i Kina potpišu sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu.

Ambasador Narodne Republike Kine rekao je da će Kina sa zadovoljstvom potpisati sa Srbijom, kao prvom zemljom, sveobuhvatni sporazum o strateškom partnerstvu.

On je informisao predsednika Nikolića da je u prethodnih mesec dana razgovarao sa predstavnicima kineskih kompanija koje posluju u našoj zemlji. Sve te kompanije izrazile su interes za novim investicijama u srpsku privredu, rekao je ambasador Li Mančang.

Predsednik Nikolić je istakao da je naša zemlja stvorila povoljan poslovni ambijent za strane investicije i izrazio očekivanje da će se zbog toga vrlo brzo povećati obim zajedničkog poslovanja kineskih i srpskih kompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: