Konferencija UN u Antaliji uz jake mere bezbednosti

Ovogodišnja Regionalna konferencija UN FAO u Antaliji okupila je skoro 150 učesnika - ministara, državnih sekretara, zvaničnika iz 42 zemlje i EU.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.05.2016.

19:08

Konferencija UN u Antaliji uz jake mere bezbednosti
Ilustracija: Gettyimages

Skup u gradu na obali Mediterana održava se uz jake mere bezbednosti.

"FAO je organizator Regionalne konferencije za Evropu, ali je ove godine Vlada Turske domaćin konferencije, i oni su odgovorni za bezbednost konferencije. To važi za sve naše velike konferencije koje organizujemo širom sveta", rekli su organizatori Tanjugu.

Učesnici, novinari i drugi gosti,pri svakom ulasku moraju da prođu kroz skener i bezbednosnu proveru, a ista procedura ponavlja se, na primer, i na ulazu u tržni centar u tom gradu i druge slične objekte.

Domaćini, međutim, objašnjavaju da je takva procedura uobičajena u Turskoj nakon terorističkih napada u Ankari.

Tanjugov reporter javlja da na ulicama nema mnogo ljudi, kao ni gužve u saobraćaju.

Konferenciji UN FAO prisustvuje oko 150 ljudi - osam ministara poljoprivrede iz zemalja regiona, zamenici ministara, državni sekretari i još 110 delegata iz 42 zemlje i Evropske unije.

Delegacije na visokom nivou su iz Albanije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Kazahstana, Poljske, Moldavije, Rumunije, Slovenije, Tadžikistana, Turske, Turkmenistana, Ukrajine, Gruzije, Kirgistana i Crne Gore.

Konfereniciji prisustvuje i 21 posmatrač iz 13 organizacija. Novinarske ekipe iz inostranstva nisu brojne, većina ih je iz Turske, njih 48, a izveštavaju još i novinari iz Španije, Rusije, Srbije, Kazahstana i Mađarske.

Proteklih dana održani su brojni bilateralni sastanci s generalnim direktorom UN FAO Hoze Gracijanom da Silvom, a sutra, kada se konferencija zvanično zatvara, za učesnike je organizovan odlazak na Ekspo Antalija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: