Merkel: Ako se ne zaštite granice EU...

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je evropske lidere da zaštite spoljne granice EU, upozorivši da u suprotnom preti opasnost od povratka nacionalizma.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.05.2016.

17:16

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Odbrana granica predstavlja "izazov za budućnost Evrope" od Mediterana do Severnog pola, rekla je Merkel u Rimu na zajedničkoj konferenciji za novinare sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem, prenosi AFP.

Renci je tom prilikom izjavio da su Italija i Nemačka snažno protiv plana Austrije da izgradi ogradu na svojoj granici sa Italijom, navodi Rojters.

"Izrazili smo potpuno protivljenje, a na neki način i šokiranost stavom koji su usvojili naši austrijski prijatelji", kazao je italijanski premijer.

Austrija je saopštila da planira da podigne ogradu na prelazu Brener koji deli sa Italijom kako bi "kanalisala" ljude, podseća britanska agencija, dodavši da je to jedan od graničnih prelaza koje migranti koriste na putu ka severnoj Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: