Tramp: Putin me je nazvao genijem, da li je to dovoljno?

Potencijalni kandidat Republikanaca na izborima u SAD Donald Tramp izjavio je da je uveren da će, ako pobedi na izborima, uspostaviti dobre odnose sa Rusijom.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.05.2016.

15:55

Tramp: Putin me je nazvao genijem, da li je to dovoljno?
Beta/AP

Tramp je odbio da odgovori na pitanje da li je ikada razgovarao sa predsednikom Rusije, ali je naveo da ga je Vladimir Putin nazvao "genijem".

"On (Putin) je rekao: Tramp je genije, da li to dovoljno? Mislim da ću sa njim imati dobre odnose", rekao je američki milijarder.

On je u izjavi za CNN ublažio svoju prethodnu izjavu da bi SAD trebalo da ruše ruske avione ako se približe suviše americkim vojnim ciljevima.

Tramp je rekao da, da je on na čelu države, u tom slučaju nazvao Putina i zamolio ga da "to više ne radi", jer je to "nepoštovanje američke vojske, zemlje i predsednika".

Milijarder, koji je posle pobede u Indijani i odustajanja rivala, senatora Teda Kruza i Džona Kejsika od kampanje, sada siguran u nominaciju za kandidata Republikanske stranke na američkim predsedničkim izborima, pozvao je ranije partiju da se ujedini i stane iza njega u borbi protiv kandidata demokrata Hilari Klinton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: