Đurić: Neprihvatljivo prekrajanje dogovorenog

Za Srbiju je krajnje neprihvatljivo jednostrano menjanje sporazuma Beograda i Prištine, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2016.

23:21

Default images
Foto: Beta, arhiva

On je to izgovorio komentarišući izjavu visoke predstavnice EU Federike Mogerini o Zajednici srpskih opština.

"Niko neće prekrajati ono šmo smo dogovorili 25. avgusta", rekao je Đurić na TV Pink.

Mogerini je prethodno u Prištini rekla da Zajednica srpskih opština neće biti paralelna struktura vlasti i da "ne dovodi u pitanje teritorijalni integritet Kosova".

"Veoma poštujemo Vašu ulogu, ali nećemo prihvatiti da Vi ili neko drugi prekraja ono što je nedvosmisleno dogovoreno u Briselu", rekao je Đurić dodajući da se to posebno odnosi na dogovore postignute 25. avgusta prošle godine, po kojima je predviđeno da Statut ZSO bude formiran za četiri meseca.

Đurić je dodao da je to poruka i međunarodnoj zajednici i Mogerinijevoj koja je posrednik u dijalogu Beograda i Prištine.

"Srbija ne odustaje od formiranja ZSO na način na koji je to dogovoreno. Nećemo dozvoliti da se prekraja ono što je mukotrpnim dijalogom dogovoreno", kazao je Đurić i dodao da Beograd ne interesuje šta je pokrajinski sud u Prištini odlučio kada je na predlog opozicije ocenjivao odluku o formiranju ZSO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: