Kovač: Teze o fašizaciji Hrvatske izmišljotina

Ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Miro Kovač ocenio je da su teze o fašizaciji Hrvatske izmišljotina.

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.05.2016.

21:31

Kovač: Teze o fašizaciji Hrvatske izmišljotina
Foto: Gettyimages

"U Hrvatskoj nema nikakve fašizacije, to su izmišljotine. Ali, ako i postoji bilo koja pojava ekstremizma, moramo to jasno prozvati. Često u svetu imate situaciju da su zemlje opterećene ekstremizmima, ali se njihovi političari prema tome jasno određuju", rekao je Kovač u intervjuu za Hrvatsku televiziju,.

On je dodao da iza teze o fašizaciji stoje "određene interesne grupe". Kovač je naglasio da nikad od stranih ambasadora "nije čuo da nešto u Hrvatskoj nije na visokom nivou" i da im u razgovorima često kaže da je Hrvatska naprednija od njihovih država.

Po njegovim rečima, postoji suglasnost između predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i cele vlade da je Hrvatska tolerantno, napredno društvo koje štiti interese i prava pojedinca i manjina.

Upitan o hrvatskoj blokadi otvaranja Poglavlja 23 u pregovorima Srbije s EU, ministar je rekao da Hrvatska ima jasnu poziciju.

"Ona je poznata partnerima, predsedništvu Evropske unije, Evropskoj komisiji i Hrvatska aktivno pomaže da se nađe rešenje za napredovanje Srbije prema članstvu prema EU", dodao je Kovač.

Posle kritika koje mu je uputila predsednica Grabar-Kitarović zbog stanja u pojedinim ambasadama Hrvatske, Kovač je večeras najavio da će na leto predložiti desetak novih ambasadora i dodao da neće biti osvete i revanšizma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: