Šešelj: Rezultati falsifikovani, organizovati nove izbore

Lider SRS Vojislav Šešelj rekao je da su rezultati izbora falsifikovani, kako bi se "veštački namakao cenzus" koaliciijama SDS-LDP-LSV i Dveri-DSS.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.05.2016.

13:02

Šešelj: Rezultati falsifikovani, organizovati nove izbore
Foto: Tanjug

Šešelj je na pres konferenciji rekao da to dovodi u pitanje legitimitet budućeg parlamenta i da zato treba izmeniti izborno zakonodavstvo i onda, hitno, održati nove parlamentarne izbore.

"Ovih nedelju dana ne pamti srpska politička istorija. Imali smo raznih kršenja izbornog zakonodavstva i Ustava, i u vreme Obrenovića, i Karađorđevića, u vreme komunizma nismo imali, a od kada je obnovljen višepartijski sistem nema presedana poput ovog", rekao je Šešelj.

Za to je, tvrdi Ssešelj, odgovoran ambasador SAD Kajl Skat, koji je u izbornoj noći bio u sedištu DS, a potom je, navodi, intervenisao u Republičkoj izbornoj komisiji i Republičkom zavodu za statistiku.

"Zato ovi izbori imaju krupnu falinku i zato se moraju održati novi. SRS je trenutno usamljena u ovom stanovištu, ali mi smo narodu navikli da govorimo uvek istinu i niko nas u tome ne može pokolebati", rekao je Šešelj.

Najavio je da će se radikali u parlamentu zalagati za izmene izbornog zakonodavstva, pa da se onda ide na nove izbore.

Šešelj je demantovao tvrdnje da su pristalice SRS glasale juče za SNS, a lošiji izborni rezultat radikala na ponovljenim izborima tumači nezainteresovanošću članstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: