Kijev: Rusi naoružavaju Krim, žele do 2020. na nivo SSSR

Ukrajinska obaveštajna služba saopštila je da Rusija intenzivno na Krimu modernizuje Crnomorsku flotu podmornicama sa najnovijim raketama.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2016.

10:23

Kijev: Rusi naoružavaju Krim, žele do 2020. na nivo SSSR
Beta/AP

To je izjavio je predstavnik Glavne uprave obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine Vadim Skibicki televiziji “5 Kanal“.

Prema tvrdnjama predstavnika ukrajinske obaveštajne službe Vadima Skibickog, osim podmornica Rusija doprema na Krim i obalske raketne sisteme, a pojačava i avijacionu i brodsku grupu.

Prema rečima ukrajinskog činovnika, rakete mogu da dopru do svakog ugla Ukrajine.

“Do 2020. godine oni planiraju da dostignu nivo Sovjetskog Saveza… Tamo vrlo aktivno dopremaju nove tipove savremenog naoružanja, vojnu tehniku…“, naveo je Skibicki.

Pritom su krajem aprila ukrajinski mediji, pozivajući se na Glavnu upravu obaveštajne službe Ministarstva odbrane Ukrajine, saopštili su da sastav brodova Crnomorke flote Rusije navodno nije spreman za borbene akcije.

U isto vreme rusko Ministarstvo odbrane prošlog leta je zvanično saopštilo da će flota biti obnovljena, dok će broj podmornica na Krimu biti povećan. Planirano je da Crnomorska flota dobiti dve savremene podmornice “Novorosijsk“ i “Rostov na Donu“, kao i dizel-električnu B-871 “Alrosa“, koja će biti isključivo korišćena u Crnomorskom regionu. Prve dve podmornice su stigle na Krim još 2015. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: