Džihadisti raketama na Tursku, Ankara uzvratila napad

Turska vojska izvela je napad na region pod kontrolom Islamske države u Siriji, uzvrativši vatru nakon što su dve rakete pogodile turski pogranični grad Kilis.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2016.

09:09

Default images
Getty Images

U napadu na Kilis niko nije ranjen, naveli su neimenovani izvori, a prenosi Rojters, uz podsećanje da se taj turski grad nalazi preko puta oblasti u severnoj Siriji koju kontrolišu džihadisti i da ga redovno pogađaju rakete.

Protekle noći su kurdski ekstremisti izveli napad automobilom-bombom u blizini vojnog objekta na jugoistoku Turske, u blizini granice sa Sirijom, pri čemu je ubijen jedan vojnik, a pet osoba je ranjeno, saopštila je danas turska vojska.

Najmanje 42 borca Kurdistanske radničke partije (PKK) ubijena su u vazdušnim napadima na severu Iraka i sukobima na jugoistoku Turske u ponedeljek i utorak, a ubijena su i tri vojnika.

Hiljade ekstremista i stotine pripadnika bezbednosnih snaga i civila ubijeno je otkako su sukobi između PKK i turske vojske nastavljeni prošlog jula posle dvoipogodišnjeg primirja, podseća britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: