Gecaj odgovara Dačiću: Beogradu još loših vesti

Zamenik kosovskog ministra za lokalnu upravu Bajram Gecaj poručio je da Beograd treba da se spremi za još "loših vesti" iz FIFA, EU i Ujedinjenih nacija.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2016.

13:21

Default images
Getty Images

To je objavljeno na sajtu prištinskog lista "Ekspres".

On je time odgovorio na izjavu ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića koji je juče kazao da je prijem Kosova u UEFA odluka političke prirode.

"Kad je reč o Kosovu, gnev Ivice Dačića se čini većim nego što su njegova logika i pragmatizam. Njegova reakcija na prijem Kosova u UEFA je potpuno neobuzdana... Sve što mogu da kažem na njegovu izjavu jeste da treba da očekuje još 'loših vesti' iz FIFA, EU i UN", rekao je Gecaj, navodi prištinski list.

Dačić je izjavio da je prijem Kosova u UEFA evidentno odluka političke prirode i rezultat velikog pritiska politike, a istovremeno je ponovio da Srbija neće priznati Kosovo.

"Prijem Kosova u UEFA samo je još jedna opomena na činjenicu da živimo u svetu interesa i politike, a ne prava i pravila. I da Srbija mora da se realno i racionalno odnosi prema toj činjenici da je moguće da se u slučaju Kosova krši čak i Statut UEFA samo da bi se ostvarila obećanja sponzora kosovske nezavisnosti", zaključio je šef srpske diplomatije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: