Obama: Nadam se da je Bin Laden shvatio...

Predsednik SAD Barak Obama izrazio je nadu da je vođa Al Kaide Osama bin Laden shvatio u poslednjim trenucima da Amerikanci nisu zaboravili na napade 2001.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.05.2016.

11:51

Default images
Foto: Beta/AP

"Nadam se, da je u tom trenutku, shvatio da američki narod nije zaboravio na 3.000 osoba, koje je ubio", rekao je Obama u intervjuu za CNN, koji je objavljen u ponedeljak.

On je, povodom odluke da sprovede raciju, rekao da mu je bilo jasno da će to biti najbolja šansa da uhvate Bin Ladena, preneo je AFP.

"Da, zapravo, nismo sproveli akciju, mogao bi da izmakne, a prošle bi godine pre nego što bi se ponovo pojavio", rekao je Obama.

On je istakao da su SAD znale da će to izazvati značajane neželjene efekte u Pakistanu i, kako je rekao, da nije bilo reč o Bin Ladenu, "troškovi bi prevazišli koristi".

Specijalne jedinice SAD ubile su Bin Ladena 2. maja 2011. godine u Pakistanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: