Dete preživelo četiri dana pod ruševinama u kanti

Spasioci u Keniji izvukli su 18-mesečnu devojčicu ispod ruševina šestospratnice u Najrobiju, četiri dana od urušavanja u kojem je stradalo 23 ljudi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.05.2016.

10:10

Default images

"Dobre vesti! Dete staro oko godinu i po je spaseno živo u četiri sata izjutra i prebačeno u Nacionalnu bolnicu Kenjata", saopštio je kenijski Crveni krst, prenela je agencija AFP.

Crveni krst je naveo da je devojčica pronađena "u kanti, omotana ćebetom" i da je dehidrirala, ali nije imala vidljivih fizičkih povreda.

Dete je provelo 80 sati ispod ruševina zgrade, u kojoj je u jednosobnim stanovima živelo čak 150 porodica, a koja se urušila u petak.

Upravnik policije u Najrobiju Jafet Kum je spasavanje devojčice nazvao čudom i dodao da spasilačke službe nastavljaju potragu za preživelima.

Zgrada, koja se nalazi u siromašnom naselju Najrobija Hurumu, bila je predviđena za rušenje iako je izgrađena pre samo dve godine pored reke, ali je nalog za iseljenje ignorisan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: