"Nadam se da će se prekid vatre proširiti i do Alepa"

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun kaže da se nada da će prekid vatre uveden tokom vikenda u Latakiji i u okolini Damaska biti što pre proširen i na Alep.

Izvor: Beta/AFP

Ponedeljak, 02.05.2016.

22:19

Foto: GettyImages

Ban je pozvao SAD i Rusiju da "udvostruče napore u ponovnom upostavljanju prekida vatre", uvedenog 27. februara.

Generalni sekretar UN izrazio je duboku zabrinutost zbog "ozbiljne eskalacije sukoba u Alepu i nepodnošljive patnje civila".

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je u sedištu UN u Ženevi da su u toku razgovori o ponovnom upostavljanju prekida vatre u Siriji, posebno u provinciji Alep koja je postala glavno poprište građanskog rata u toj zemlji.

Specijalni izaslanik UN za Siriju Stafan de Mistura koji je danas razgovarao s Kerijom u Ženevi, sutra putuje u Moskve na razgovore s ruskim ministrom inostranih poslova Sergejem Lavrovom.

Više od 250 osoba, među kojima nekoliko desetina dece, stradalo je u sukobima u Alepu od 22. aprila.

U Siriji je tokom petogodišnjeg rata stradalo više od 270.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: