Masovna tuča poslanika u parlamentu /VIDEO

U turskom parlamentu ponovo je izbila tuča poslanika vladajuće partije i opozicije koji su razmenili udarce i gađali se flašicama vode nakon žučne svađe.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.05.2016.

20:59

Masovna tuča poslanika u parlamentu /VIDEO
Foto: Screenshot

Odbor za ustavna pitanja parlamenta zasedao je povodom predloga vlade da se ukine imunitet poslanicima nakon što je sednica prošle nedelje prerasla u nasilje.

Na snimcima se vidi kako se poslanici vladajuće Partije pravde i razvoja i prokurdske Narodne demokratske partije biju u prostoriji odbora nakon žučne verbale rasprave.

Šef poslaničkog kluba HDP u parlamentu Idris Baluken je u tuči iščašio rame, navode mediji.

Nekoliko poslanika je skočilo na stolove kako bi bolje uspelo da udari svoje protivnike sa visine dok su neki poslanici pokušavali da smire tenzije.

Poslanici su bacali flašice sa vodom i druge predmete po sobi, prenosi AFP.

Portparol vlade Numan Kurtulmus osudio je scene nasilja u parlamentu.

"Niko ne treba da se nada da će ovakvim ponašanjem naterati vladu da odustane od svojih planova", upozorio je on i dodao da "šta god da se desi, predlog da se ukine imunitet poslanika biće predstavljen u parlamentu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: