Mađarski lovci "ispratili" britanski putnički avion

Let BA108 kompanije "Britiš ervejz" presrela su dva mađarska vojna lovca nakon što je putnička letelica izgubila kontakt sa kontrolom leta.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.05.2016.

09:09

Mađarski lovci
Foto: Thinkstock

"Boing 777" britanske kompanije leteo je iz Dubaija ka Londonu, ali nije uspeo da kontaktira mađarsku kontrolu leta, zbog čega je reagovala vojska.

Kako nije ispoštovan protokol, podignut je visok nivo uzbune, a dva "gripena" su odmah presrela "boing" radi identifikacije. Kada je ustanovljeno da je sve u redu, lovci su se pobrinuli da bezbedno isprate avion.

Kako prenosi "Telegraf", lovci su poleteli u 12.55 po lokalnom vremenu, a nakon što je ostvarena komunikacija, vratili su se u bazu u 13.21.

"Komunikacija je brzo uspostavljena sa kontrolom leta na zemlji i avion je normalno stigao i sleteo na aerdorom Hitrou", saopštila je kompanija "Britiš ervejz".

Putnicima na letu nije bilo baš prijatno kada su videli vojne lovce kroz prozore, a neki od njih su i zabeležili tu scenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: