K. Mitrovica: Godišnjica bombardovanja zgrade SUP

Polaganjem cveća i paljenjem sveća je u Kosovskoj Mitrovici obeležena 17. godišnjica bombardovanja zgrade SUP-a u tom gradu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.05.2016.

10:18

K. Mitrovica: Godišnjica bombardovanja zgrade SUP
Foto: Thinkstock

Tada su tri osobe ubijene, a više njih je ranjeno.

Zgradu su pogodila dva projektila NATO, a poginuli su Milomir Aksentijević i Nenad Vitković, dok je teže povredjeno sedam, a lakše pet pripadnika MUP-a. Danas se na tom mestu nalazi Filozofski fakultet.

U obližnjim zgradama poginuo je jedan, a lakše i teže je povređeno 25 civila.

Na spomenik stradalima cveće su položili rodbina, prijatelji, kolege, članovi SUBNOR-a i Udruženje ratnih veterana iz Kosovske Mitrovice.

Predsednik SUBNOR-a Kosovska Mitrovica Slobodan Bogićević rekao je da brzo zaboravljamo ali oni najbliži pamte i pamtiće.

"Svakog 2. maja sećamo se naših dobrih drugova koji su izgubili svoje živote ni krivi ni dužni. Da je sreće da ovde bude više ljudi, ali vidite kako brzo zaboravljamo ali svoji ne zaboravljaju i njihovi najbolji drugovi će dolaziti i dolaze da im odaju dužnu poštu", rekao je Bogićević.

Na mestu gde je nekada bila zgrada SUP u Kosovskoj Mitrovici koja je pogođena NATO projektilima danas se nalazi zgrada Filozofskog fakulteta.

Pre nekoliko godina u blizini mesta gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije postavljeno je spomen - obeležje, na kojem je uklesano: "Ne umiru oni kojih se sećamo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: