Šabić: Dva puta Savamala, da ne dobiju još ideja

Poverenik Rodoljub Šabić upozorio je na mogućnost da neko "posle uvođenja reda u saobraćaju i građevinarstvu u Savamali" dođe na ideju i krene "po kućama".

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.05.2016.

11:57

Šabić: Dva puta Savamala, da ne dobiju još ideja
Foto: Beta

Šabić je u svom postu na Blogu B92 poredio nedavno rušenje dela Savamale, koje je podgilo mnogo prašine u javnosti, i situaciju od pre godinu dana, u kojoj su tramvaji GSP "preprečili" put između demonstranata i njihove "žute patke" i zvanica na prijemu organizovanom u čast projekta "Beograd na vodi".

Šabić je ponovio da su nezadovoljavajući odgovori čelnika Grada Beograda na njegovo pismo u kome poziva gradske vlasti da objave sve relevantne informacije o okolnostima pod kojima je u noći 25. aprila izvedeno rušenje dela Savamale.

Poverenik je podsetio da je nakon informacija koje je dobio od građana, postavio pitanja o incidentu u kome je "na uglu Hercegovačke i Mostarske ulice tridesetak ljudi sa tri bagera je u gluvo doba noći srušilo objekte u površini od oko 1000 m2".

On je naveo da smatra neprihvatljivim da gradska vlast potom navede samo da "nadležne gradske službe nisu učestvovale" i uputi na "nadležne organe".

"Čak i ako nema informacije koje bi morala imati, ona sama mora da ih pribavi od drugih nadležnih, a ne da javnost upućuje na njih", navodi on.

Šabić podseća da su i pitanja od pre godinu dana ostala bez odgovora, kao i da se GSP izjasnilo da ono nije izdalo da se zaustave vozila, već da je nalog stigao iz MUP-a.

"A od policije dobili su odgovor da ona ništa ne zna o tome, da ne raspolaže bilo kakvim informacijama o tom događaju", navodi Šabić.

Kako poverenik ističe, tako je i ostalo, a sada "neki misle da i ova stvar treba da se završi na isti način".

"Ako se ispostavi da ipak treba i može, pa i ovaj put izostanu potrebne informacije o 'nepoznatim' građanima, bilo bi odgovorno razmisliti o mogućnosti da oni, pošto su se isprobali u uvođenju reda u saobraćaju i građevinarstvu, dođu i na ideju da to pokušaju i "po kućama". Mogućnosti koju po svaku cenu treba preduprediti i sprečiti"; naveo je Šabić na Blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: