U Srbiji ponovo važi izborna tišina, štampaju se listići

U Srbiji će u sredu 4. maja biti ponovljeno glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima na 15 biračkih mesta, zbog čega je u ponoć počela izborna tišina.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.05.2016.

08:54

U Srbiji ponovo važi izborna tišina, štampaju se listići
Foto: Tanjug

Predizborna tišina trajaće do 4. maja u 20 sati, do kada je zabranjena predizborna kampanja i slanje političkih poruka.

Preliminarni rezultati izbora očekuju se u sredu uveče, najavila je Republička izborna komisija.

Glasanje će biti ponovljeno na pet biračkih mesta u Nišu (Medijana, Palilula i na tri biračka mesta u Panteleju), na po dva biračka mesta u Vranju i u Jagodini i na po jednom biračkom mestu u Bačkoj Topoli i u Sremskim Karlovcima.

Glasanje će biti ponovljeno i na po jednom biračkom mestu u Užicu, Kladovu, u beogradskoj Paliluli, kao i na jednom mestu na Novom Beogradu.

Na tim mestima je upisan 19.631 birač, a štampa se 0,5 odsto rezervnih listića, tako da će ukupno biti štampano 19.729 glasačkih listića.

Na ponovljenim izborima na ovim mestima na vanrednim parlamentarnim izborima birači će moći da glasaju za 20 lista, kao što je to bilo i 24. aprila, kada su održani vanredni parlamentarni izbori u Srbiji.

Štampanje glasačkih listića za ponovljene izbore počelo je u ponedeljak, u prisustvu predsednika RIK-a Dejana Đurđevića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: