Levica Srbije traži ponavljanje izbora na svim mestima

Levica Srbije ocenila je da bi vanredne parlamentarne izbore zbog nepravilnosti tokom izbornog procesa trebalo ponoviti na svim biračkim mestima.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 02.05.2016.

00:11

Levica Srbije traži ponavljanje izbora na svim mestima

Poslednji u nizu događaja, koji bacaju senku na regularnost izbora je i glasanje birača iz mesta Grca u Kosovskoj Vitini kome je utvrđena greška u matičnom broju, navela je Levica i upitala kako je moguće da je birač sa nevalidnim matičnim brojem glasao.

"Izražavamo sumnju u validnost tog JMBG-a jer ne prolazi matematičko-logičku proveru, odnosno izlazi kao neispravan i pozivamo MUP da se izjasni o tome. Ako je JMBG validan, onda bi MUP trebalo da obrazloži zašto ne prolazi test validnosti ili je možda reč o još jednom falsifikatu", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da nije potrebno da premijer i lider SNS-a Aleksandar Vučić lično objašnjava svaki slučaj zloupotrebe jer postoje institucije, koje bi između ostalog, trebalo da istraže i prijavljenu kupovinu glasova, ucenjivanje odobrnika, ali i trgovinu uticajem u pojedinim gradskim opštinama.

Republička izborna komisija je na jučerašnjoj sednici odbila predlog predstavnika Levice Srbije Sava Pilipovića da se na dnevnom redu nađe i odlučivanje o ponovnom raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora zbog, kako je ocenjeno, krađe na izborima 24. aprila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: