Sanders priznao da će teško doći do nominacije

Kandidat za predsedničku nominaciju demokrata Berni Sanders rekao je da njegova nominacija zavisi od superdelegata.

Izvor: Beta/AP

Nedelja, 01.05.2016.

23:33

Sanders priznao da će teško doći do nominacije
Foto: Gettyimages

Kako kaže, njegoba nominacija zavisi od zvaničnika Demokratske partije koji će moći da glasaju na završnoj izbornoj konvenciji i koji su u ogromnom broju stali iza njegove rivalke Hilari Klinton.

Dugogodišnji senator iz Vermonta, koji je zvanično ušao u Demokratsku partiju pre godinu dana, rekao je da superdelegati treba da glasaju u skladu s narodom u svojim saveznim državama, ali i dodato da su male šanse čak i da do toga dođe.

Klinton fali 218 delegata da bi obezbedila podršku 2.383 delegata koliko je potrebno za nominaciju na stranačkoj konvenciji u julu.

"Moramo se popeti na planinu, oko toga nema reči", rekao je Sanders na konferenciji za novinare u Vašingtonu pre odlaska u Indijanu gde se u utorak održavaju važni izbori.

Klinton je na izborima osvojila 1.663 delegata, a Sanders 1.367. Bivšu državnu sekretarku je pored toga podržalo 520 superdelegata, a senatora iz Vermonta 39.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: