Častio za unuka bombonama, umrle 33 osobe

Najmanje 33 osobe, od kojih petoro dece, umrle su u Pakistanu nakon što su jele otrovne bombone koje su sadržale pesticide.

Izvor: B92

Nedelja, 01.05.2016.

18:25

Častio za unuka bombonama, umrle 33 osobe
Foto: Gettyimages

Bombone su kupljene 17. aprila u jednoj prodavnici u provinciji Pandžab na istoku Pakistana. Slatkiše je kupio jedan čovek da časti prijatelje i porodicu pošto je dobio unuka.

Tog istog dana preminulo je deset osoba od trovanja, a nekoliko dana kasnije unrlo ih je još 23, navela je policija koja je uhapsila dva trgovca i jednog radnika u prodavnici.

Lokalne vlasti su saopštile da se u lokalnim bolnicama nalazi još 13 osoba sa simptomima trovanja od istih bombona.

Policija je otkrila tragove pesticida u bombonama koje je jelo više od 50 osoba. Pretpostavlja se da su bombone slučajno dospele u kontakt s pesticidima jer trgovac bombona ima zajednički magacin s trgovcem insekticidima i sličnim proizvodima.

Beba, čije se rođenje slavilo, izgubila je oca, šest stričeva i jednu tetku, dodala je policija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: