Irak: 33 mrtvih u dve eksplozije

Najmanje 33 ljudi poginulo je u dve odvojene eksplozije automobila-bombi u gradu Samavi na jugu Iraka, saopštili su irački zvaničnici.

Izvor: B92

Nedelja, 01.05.2016.

14:48

Irak: 33 mrtvih u dve eksplozije
Foto: GettyImages

Prva eksplozija dogodila se oko podneva u blizini vladinih institucija u gradu naseljenom pretežno šiitima, udaljenom oko 370 kilometara od Bagdada, a druga nekoliko minuta kasnije na autobuskoj stanici.

Medicinski i vojni izvori u provinciji Mutana, u kojoj se nalazi Samava, potvrdili su agenciji Frans pres da su poginule 33 osobe.

U obe eksplozije ranjeno je oko 50 osoba, a zvaničnici strahuju da broj mrtvih nije konačan.

U eksploziji automobila-bombe u subotu su u Bagdadu poginule 23 osobe, a meta napada, za koji je odgovornost preuzela ekstremistička Islamska država, bili su šiitski hodočasnici.

Za napad u Samavi niko još nije preuzeo odgovornost, ali policija pretpostavlja da su ih izvršili džihadisti Islamske države, koja i dalje kontroliše velika područja Iraka

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: