Spasen iz ruševina dve nedelje posle zemljotresa

Spasilačke službe su u Ekvadoru ispod ruševina spasle 72-godišnjeg muškarca, gotovo dve nedelje posle razornog zemljotresa, saopštile su lokalne vlasti.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.05.2016.

12:25

Spasen iz ruševina dve nedelje posle zemljotresa
Foto: Tanjug

Tim spasilaca iz Venecuele, koji je poslat u ispomoć ekvadorskim kolegama, pronašao je preživelog Manuela Vaskesa, zarobljenog ispod ruševina još od zemljotresa jačine 7,8 stepeni Rihtera, u kojem je pre 13 dana poginulo 660 ljudi, saopštila je ambasada Venecuele u Kitu.

Spasioci su Vaskesa otkrili u petak u provinciji Manabi, zahvaljujući tome što su "čuli zvukove u delimično urušenoj zgradi", prenela je agencija AFP.

Preživeli je primljen u bolnicu u dezorijentisanom i dehidriranom stanju, a lekari su ustanovili danima problema sa bubrezima i da je izgubio nekoliko nožnih prstiju.

Zemljotres od 16. aprila, najjači koji je pogodio Ekvador tokom proteklih nekoliko decenija, uzrokovao je rušenje zgrada i oštećenje puteva i druge infrastrukture u turističkim mestima duž ekvadorske obale.

Predsednik Ekvadora Rafael Korea je najavio uvođenje niza drastičnih ekonomskih mera, koje imaju za cilj da se pokrije šteta od zemljotresa, procenjena na čak tri milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: