DSS: Sretan nije upisan u spisak, nije mogao da glasa

Demokratska stranka Srbije saopštila je da birač sa spornim matičnim brojem Sretan Branković nije ni mogao da glasa pošto nije ni upisan u birački spisak.

Izvor: Beta

Nedelja, 01.05.2016.

20:35

DSS: Sretan nije upisan u spisak, nije mogao da glasa

"Uvidom u jedinstveni birački spisak lako je da se utvrdi da Sretan Branković nije upisan u birački spisak i samim tim nije mogao da glasa na proteklim izborima", naveo je DSS.

Ta stranka navodi da Branković n u birački spisak nije upisan ni pod svojim tačnim jedinstvenim matičnim brojem, u kojem je godina rođenja 1972, ni pod brojem koji, kako je navedeno, "izmanipulisani ili plaćeni Branković navodi kao grešku u biračkom spisku".

DSS je ocenio da Srpska napredna stranka "sve dublje upada u blato laži".

"Umesto demantija dokaza o glasanju umrlih, javnim istupom Sretana Brankovića, kojeg je u svom jutrošnjem histeričnom nastupu Aleksandar Vučić naveo kao glavnog svedoka odbrane, javnost je dobila novi dokaz krađe izbora", navedeno je u saopštenju DSS-a.

I Demokratska stranka u saopštenju postavlja pitanje kako je birač za kojeg Vučić tvrdi da je glasao za SNS, a da se u biračkom spisku‎ nalazi njegov pogrešan jedinstveni matični broj građana, uopšte mogao da glasa.

Demokratska stranka se poziva na član 20. Pravila o radu biračkih odbora, u kome izričito stoji da birač kome se ne poklapa JMBG s onim koji se nalazi u biračkom spisku ne sme da glasa i birački odbor mu to ne sme dozvoliti, u protivnom poništiće se glasanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: