DS: Slučaj fantomskog birača - dokaz zloupotreba

DS saopštila je povodom slučaja greške u upisu JMBG birača iz Vitine da je to, kako navode demokrate, "dokaz aljkavosti, neznanja i zloupotreba".

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.05.2016.

17:40

Default images

Kako je saopšteno, na te “dokaze“ su se predstavnici vlasti "oslonili kako bi prisvojili glasove".

Dodatnu zabunu, kako dodaju iz DS, stvara to što se jednostavnim upitom dostupnim svakom građaninu može utvrditi da ovaj gospodin koji tvrdi da je glasao za SNS nije ni upisan u birački spisak.

Iz te stranke još navode da ohrabruju ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da policija istraži i sve druge nepravilnosti i zloupotrebe tokom izbora.

"Neka počne od fantomskih poziva za izbore ljudima koji su prijavljeni na adrese naših građana, neka nastavi sa istim potpisima desetina i stotina birača u biračkim spiskovima sa BM 1, 2, 4 i 6 iz Kosovske Kamenice, sa menjanim zapisnicima na BM 1 u Novom Brdu i BM 193", navodi se, između ostalog, u saopštenju DS.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da čovek za kojeg opozicija tvrdi da je "fantomski birač" od 144 godine, odnosno jedan od navodno mrtvih na spisku glasača, postoji, zove se Sretan Branković, iz sela Grča, opština Vitina, i ima 44 godine.

Vučić je rekao da je "zaplet" nastao zbog greške u matičnom broju.

Sretan Branković izjavio je u Beogradu da je on taj glasač za koga opozicija tvrdi da je glasao u svojoj 144 godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: