Dačić: Sa Vučićem redovna komunikacija, ali ne o vladi

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da smatra da bi vlada u kojoj bi bila i koalicija SPS-Jedinstvena Srbija bila u interesu Srbije.

Izvor: B92

Nedelja, 01.05.2016.

12:58

Dačić: Sa Vučićem redovna komunikacija, ali ne o vladi
Foto: Tanjug

"Sve dok mislimo da je naša koalicija u interesu Srbije, spremni smo da učestvujemo u radu vlade. Sa aspekta interesa države, to je dobra koalicija", rekao je Dačić.

Predsednik Socijalističke partije Srbije je to izjavio nakon što je, povodom Međunarodnog dana rada, položio venac na spomenik Dimitriju Tucoviću u Beogradu.

Kako kaže, SPS i JS su se pri formiranju vlade uvek rukovodili državnim interesima.

Dačić je dodao da s premijerom i lidero Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem još nije razgovarao o formiranju nove vlade, iako su svakodnevno u kontaktu.

"Kada je reč o formiranju nove vlade, na premijeru je da vodi taj proces. Kada će i koga zvati, i da li ćemo biti pozvani, on treba da odluči, a mi smo spremni da učestvujemo u radu vlade. Normalno je da mi kao stranka koja nije neophodna za formiranje vlade ne možemo da govorimo kada i kako će sve to biti obavljeno", naveo je Dačić.

On je dodao da postojeća vlada mora da funkcioniše do izbora nove i podsetio da će za dve nedelje u Savetu bezbednosti UN biti održana posebna sednica o Kosovu, kao i da se očekuje dolazak u Beograd kiparskog ministra spoljnih poslova.

Povodom nepravilnosti u izbornom procesu, Dačić je rekao da je neophodno da se poštuje volja građana i da nije dobro da se vrši pritisak na RIK.

Sve stranke imaju svoje predstavnike u RIK-u, pa je to prava adresa na koju se ulažu prigovori, rekao je Dačić i ocenio da primedbe da su izbori pokradeni ne dovode u opasnost njihove opšte rezultate.

Prema rečima lidera SPS-a, politička stabilnost je veoma važna, jer bez nje nema razvoja a ni dobrog međunarodnog položaja Srbije.

"Mi smo kao koalicija spremni da doprinesemo političkoj stablinosti, da se problemi rešavaju dijalogom", rekao je Dačić.

Upitan da li namerava da bude opozcija, lider SPS-a je rekao da za to ne treba biti veliki majsor i da to može svako, a da je njegov cilj, kao i uvek, da igra u prvoj ligi.

"Ako poziva ne bude SPS-JS neće biti opozicija Srbije. Ne možemo da kritikujemo nešto u čemu smo učestvovali četiri godine", rekao je Dačić i podsetio da je njihovo shvatanje opozicije malo drugačije od nekih drugih stranaka.

"Mi smo prestavnici ovog naroda i države, bez obzira da li smo vlast ili opozicija", rekao je lider SPS-a. Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova ranije tokom dana građanima je čestitao Međunarodni praznik rada, Prvi maj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: