SRS osvojila dva mandata u Lajkovcu

Srpska radikalna stranka osvojila je dva mandata posle ponovljenih izbora na jednom biračkom mestu u Lajkovacu, saopštila je Opštinska izborna komisija.

Izvor: B92

Nedelja, 01.05.2016.

12:47

SRS osvojila dva mandata u Lajkovcu
Foto: Tanjug

Zbog toga su po jedan mandat izgubile koalicija oko Srpske napredne stranke (SNS), koja je ostala bez apsolutne većine, i Demokratska stranka (DS).

Na ponovljenim izborima, radikali su dobili 119 glasova, stotinu višše nego 24. aprila, naprednjaci su osvojili pet glasova višše, dok su demokrate izgubile 45 glasova.

Od 616 birača ušpisanih u spisak na ponovljenim izborima glasalo je njih 434.

U lokalnom parlamentu grupacija oko SNS sada ima 17 od 35 mandata, Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija (SPS-JS) osam, DS i Demokratska stranka Srbije - Dveri po četiri, a SRS dva mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: