Pajtić: Hteo je da uništi DS i poveća uticaj - nije uspeo

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić ocenio je da su vanredni parlamentarni izbori pokazali da je potrebno naći nove načine borbe protiv aktuelne vlasti.

Izvor: B92

Nedelja, 01.05.2016.

11:45

Pajtić: Hteo je da uništi DS i poveća uticaj - nije uspeo
Foto: Beta

"Potrebno je na neki drugačiji način artikulisati delovanje onih zdravih političkih demokratskih snaga u ovom društvu. Birači žele neku vrstu ukrupnjavanja na političkoj sceni Srbije", naveo je Pajtić za agenciju Beta.

On je rekao da je DS osvojila više glasova i da je dobila procentualno veću podršku na izborima 24. aprila i da zbog toga ima još veću obavezu da štiti demokratiju i slobodu u ovom društvu

"Cilj režima Aleksandra Vučića bio je da uništi DS i da poveća svoj uticaj. Oba cilja su mu propala. DS danas ima više i glasova i procentualno veću podršku - ona nije jako veća, ali je viša nego na prošlim izborima“, kaže Pajtić.

Osim toga, on ističe da je Vučić izgubio 27 poslanika i apsolutnu većinu, kao i da zavisi od svakog koalicionog partnera.

„DS je previše snažna organizacija, previše važna, tako da nas je podržao veliki broj građana koji su izrazito važni predstavnici raznih struktura u društvu", rekao je Pajtić.

Upitan o saradnji sa ostalim opozicionim strankama, Pajtić je kazao da će u Skupštini Srbije sarađivati sa svima iz opozicije, osim sa Srpskom radikalnom strankom (SRS).

"Moramo sarađivati po fundamentalnim pitanjima - sprečavanju vladavine jednog čoveka, pitanje podele vlasti na izvršnu, zakonodavnu i sudsku, borba za bolji standard građana. Smanjivanje penzija je bilo protivustavno, moramo da se borimo za svakog građanina i moramo da sarađujemo u toj borbi", kazao je Pajtić.

On je SRS okarakterisao kao neku vrstu partnera SNS-a sa kojima je "u dosluhu", što se, kako je rekao vidi prema "njihovoj borbi i zalaganju da neke opozicione stranke ne pređu cenzus".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: