KG: Na ponovljenim izborima preko cenzusa SPO i LDP

Na ponovljenim izborima na četiri biračka mesta u Kragujevcu izborna lista „Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje osvojila“ je 40 mandata.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.05.2016.

10:02

KG: Na ponovljenim izborima preko cenzusa SPO i LDP
Foto: Tanjug

Druga je lista Veroljub Verko Stevanović-Zajedno za Kragujevac sa 24 mandata, a lista Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije i Jedinstvene Srbije ima 10 mandata.

Prema podacima Gradske izborne komisije, četvrta je lista Boris Tadić-Za naš grad-SDS sa osvojenih šest mandata, koliko ima i lista Svi za Kragujevac-Milan Urošević (LDP-SPO), dok će jednog odbornika u novom sazivu gradskog parlamenta imati i Ruska stranka-Ilija Radovanović.

Na izborima za odbornike Skupštine grada Kragujevca ukupno je glasalo 90.128 birača od 154.277 koliko je upisano u birački spisak grada Kragujevca.

U raspodeli mandata učestvovale su i tri političke stranke nacionalnih manjina, ali je samo jedna, i to Ruska stranka, imala jedan od najvećih količnika a samim tim je osvojila i jedan odbornički mandat, prenosi Blic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: