Novi rusko-američki sporazum o Siriji, isključen Alep

Stupio je na snagu američko-ruski sporazum koji predviđa prekid borbi na dva fronta u Siriji, ali isključuju grad Alep, poprište oštrih borbi.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2016.

10:16

Default images
Foto: Beta/AP

Ruska agencija Tass prenela je saopštenje komande sirijskih oružanih snaga da je "Režimom tišine" koji je noćas u jedan sat stupio na snagu u istočnoj Guti i području severno od Latakije načinjen korak ka "jačanju trenutno aktivnog primirja".

Radio Slobodna Evropa podseća da je primirje između vladinih snaga i pobunjeničkih grupa stupilo na snagu 27. februara na inicijativu SAD i Rusije, ali je prekinuto poslednjih dana, uz posebno intenzivne borbe u Alepu, velikom gradu na severu zemlje.

Sporazum objavljen u petak se odnosi na dva fronta: severni u regionu Latakije, vladinom uporištu na zapadu zemlje i istočnu Gutu, pobunjenički region blizu Damaska.

"Uporni sukobi na severu Latakije i u istočnoj Guti su neprihvatljivi i štetni", saopštio je Majkl Ratni, američki specijalni izaslanik za Siriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: