Rumunija: Kod Britanca pronađen 71 vizantijski novčić

Rumunska granična policija saopštila je da je zaplenila 71 vizantijski novčić kod britanskog državljana koji je putovao iz Turske u Rumuniju.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2016.

00:24

Rumunija: Kod Britanca pronađen 71 vizantijski novčić
Foto: Thinkstock

Novčići su pronađeni juče u pet plastičnih kesa u prtljagu 43-godišnjeg muškarca dok je ulazio u Rumuniju iz Bugarske u autobusu, navodi se u saopštenju.

Rumunska policija navodi da je Britanac novčiće kupio na bazaru u Turskoj, ali da nije imao dokumente da potvrdi svoju tvrdnju.

Metalni novčići raznih boja imaju detalje koji ukazuju da potiču iz Vizantije i verovatno se mogu smatrati delom kulturnog nasleđa.

Rumunska policija pokrenula je istragu protiv Britanca zbog sumnje da je nelegalno posedovao predmete koji su deo kulturnog nasleđa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: