Vulin: Makse su pale, opozicija zajedno radi

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izrazio je zgroženost nasiljem u Republičkoj izbornoj komisiji.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2016.

10:57

Default images
Foto: Beta

On je ocenio da je dobro što se to dešava jer pokazuje da opozicione stranke zajedno rade na destabilizaciji Srbije.

Vulin je na tv Pink rekao da je premijer Aleksandar Vučić, s druge strane, uspeo da izbori političku stabilnost u Srbiji, koja je ključ i bez koje nema ničega.

"U stabilnim zemljama ima posla, novca, nade. Toga nema u zemljama u kojima se tuku na ulicama zbog politike", upozorio je Vulin.

Oštro kritikujući napad predstavnika koalicije DS S - Dveri na ženu koja je radila svoj posao u RIK-u, Vulin kaže da je predsednik vlade tokom kampanje neprekidno podsećao da će biti pokušaja ukrajinskog i makedonskog scenarija.

"Ali je dobro ovo što se desilo. Ne sviđa mi se da vidim nerede na ulicama, niti ono što se desilo u RIK-u, ali sve što smo govorili se pokazalo tačnim", kazao je Vulin, koji je i lider Pokreta socijalista.

Kako je istakao, gubitnici na izborima hoće da postanu pobednici, i to na ulici, i to pre nego što se završi glasanje i saberu glasovi.

"Očigledno postoji plan i pokušaj da se od Srbije napravi Makedonija ili Ukrajina, mnogima smeta da Srbija postane stabilna i čvrsta zemlja, da ima čvrstog i jakog premijera, da ima jaku i čvrstu vladu, ali imaćemo je opet", kaže Vulin.

On ukazuje da su "maske pale", da su opozicione stranke sve na istoj strani, pa tako sada DS i DS S-Dveri glasaju jedni za druge.

"Govorili smo da je to spojivo, da je to ista stvar - da je glas za DS glas za DS S-Dveri, i da je glas za DS S-Dveri glas za DS, Dosta je bilo, Živkovića... Oni su svi zajedno i rade svi zajedno. Pa zajedno su palili 5. oktobra. Isto se i sada ponašaju, opet hoće na ulicu, opet hoće da gori Beograd", kaže Vulin.

On smatra da se ovakve stvari ne dešavaju bez neke velike sile spolja, ali navodi da ne zna o kojoj se to spoljnoj sili radi.

"Samo znam da to nije Rusija", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: