Bela kuća: Sa Rusima radimo na primirju u Siriji

Bela kuća navodi da SAD i Rusija rade na obnavljanju obustave neprijateljstava u Siriji, uprkos napadu koji se ove nedelje dogodio u Alepu, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.04.2016.

20:58

Bela kuća: Sa Rusima radimo na primirju u Siriji
Foto: GettyImages

"Nadamo se da ćemo osvežavanjem sporazuma moći da krenemo ka obustavi neprijateljstava koja bi bila šire poštovana", naveo je portparol Bele kuće Džoš Ernest.

Broj žrtava u vazdušnom udaru na bolnicu u severnom sirijskom gradu Alepu porastao je na najmanje 50, saopštili su Lekari bez granica (MSF).

Među poginulima je i šestoro članova medicinskog osoblja. Bolnica Al Kuds u delu grada koji pod kontrolom drže pobunjenici, pogođena je u noći između srede i četvrtka.

Napad je izazvao oštre osude međunarodne zajednice.

U vazdušnim udarima na oblasti severnog sirijskog grada Alepa, koje se nalaze pod kontrolom pobunjenika, u poslednjih sedam dana ubijena su 123 civila, među kojima 18 dece, saopštila je ranije tokom dana sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: