Alep: Raste broj žrtava napada na bolnicu - 50

Broj žrtava u vazdušnom udaru na bolnicu u severnom sirijskom gradu Alepu porastao je na najmanje 50, saopštili su Lekari bez granica (MSF).

Izvor: Tanjug

Petak, 29.04.2016.

20:43

Default images

Među poginulima je i šestoro članova medicinskog osoblja. Bolnica Al Kuds u delu grada koji pod kontrolom drže pobunjenici, pogođena je u noći između srede i četvrtka.

Napad je izazvao oštre osude međunarodne zajednice.

U vazdušnim udarima na oblasti severnog sirijskog grada Alepa, koje se nalaze pod kontrolom pobunjenika, u poslednjih sedam dana ubijena su 123 civila, među kojima 18 dece, saopštila je ranije tokom dana sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Kako tvrde iz Opservatorije, u istom periodu u granatiranju oblasti koje su pod kontrolom vladinih snaga ubijen je 71 civil, među kojima 13 dece, preneo je Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: