S. Koreja: 10 god. teškog rada za Amerikanca iz J. Koreje

Vrhovni sud Severne Koreje osudio je američkog državljanina, rođenog u Južnoj Koreji, na 10 godina teškog rada zbog špijunaže.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.04.2016.

08:05

S. Koreja: 10 god. teškog rada za Amerikanca iz J. Koreje
Foto: Beta, AP

Kim Dong Čul uhapšen je u Severnoj Koreji u oktobru prošle godine.

On je prošlog meseca u Pjongjangu pred novinarima priznao da su ga platili oficiri obaveštajne službe Južne Koreje, naveo je BBC.

Kim je, kako je ranije javila severnokorejska novinska agencija, priznao krađu vojnih tajni.

"Vrhovni sud Demokratske Narodne Republike Koreje osuđuje američkog državljanina rođenog u Južnoj Koreji Kima Donga Čula na 10 godina teškog rada zbog subverzije društvenog sistema DPRK i špijunaže", prenela je kineska agencija Sinhua odluku suda.

Šestoro stranaca, među kojima su Kim i troje državljana Južne Koreje, pritvoreni su u Severnoj Koreji, naveo je Rojters.

SAD su ranije optužili Severnu Koreju da koristi američke državljane kao pijune u diplomatskoj igri, što Pjongjang odbacuje, dodaje BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: