"Bilo je precrtanih i listića sa zaokružena dva broja"

Na lokalnim izborima ima mesta gde se i dalje noćima broje džakovi, a u Šapcu su to prethodne noći radile dve liste.

Izvor: B92

Petak, 29.04.2016.

21:46

Foto: Tanjug

Sumnju su izrazili šabački naprednjaci, Grupa građana „Volimo Šabac“, Ruska stranka i koalicija SDS, LDP, NPS.

„Bilo je i precrtaniih listića i bilo je listića na kojima su bila zaokružena dva broja. Broj koji smo mi bili i recimo broj 10 ili 11, poslednji ili pretposlednji broj na listi. Sa te strane mi smatramo da smo osvojili mnogo više rezultata. Sa druge, zbog neodgovornosti kontrolora mislimo da je taj broj smanjen“, kaže Milutin Stanković iz Liberalno demokratske partije.

U kontroli su bili i šabački naprednjaci koji su su, kako ističu, uočili više nepravilnosti.

„Materijal je morao da bude zapečaćen i tačno odvojen – važeći listići, nevažeći listići – to je moralo da bude spakovano i odvojeno. Gradska izborna komisija je dozvolila da to sve bude u rifuzi i prosto je to bilo nemoguće odraditi na pravi način“, navodi Aleksandar Pajić iz SNS.

U Gradskom izbornoj komisiji odbacuju navode o neregularnosti jer, kako kažu, naknadnim brojanjem nisu uočeni drugačiji rezulatati osim onih u zapisniku.

Takođe, navode da nije povređena izborna volja birača i podsećaju da su istekli svi zakonom propisani rokovi za žalbu.

„Ovo sve nema nikakvog smisla ni logike jer mi možemo da brojimo do nove godine, ali ovo su izborni rezultati, ovo je izborna volja građana. To nekome može da se sviđa ili da se ne sviđa, ali to je tako“, ističe Valentina Lovrin Jevtić iz Gradske izborne komisije.

Prema rezultatima lokalnih izbora u Šapcu najviše glasova osvojila je koalicija oko SNS koja će imati 28 odbornika, zatim ide lista Nebojša Zelenović „Šabac je naš“ sa 26, sledi koalicija „Pobeda za Šabac“ sa 11 mesta u parlamentu i lista koju predvodi SPS sa četiri mandata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: